6 راه شروع موسیقی – موسیقی رو از کجا شروع کنیم

سرپرست

سرپرست

بیتا قربان زاده

تاریخ

تاریخ و مدت

12 مرداد 1403  |  شش دقیقه

Location

محل ضبط

آموزشگاه نیواک کرج 09334039977

شروع موسیقی چجوری ؟ شاید شما هم مثل خیلی‌ها به موسیقی علاقه دارید و دوست دارید یه ساز بزنید یا آواز بخونید. اما نمی‌دونید از کجا شروع کنید. نگران نباشید! اینجا راهکارهایی رو به شما می‌گیم که باهاش می‌تونید قدم اول رو بردارید و به دنیای زیبا و جذاب موسیقی وارد بشید. پس بیاید با هم شروع کنیم و ببینیم چطور می‌تونیم اولین قدم‌ها رو توی این مسیر برداریم!

فهرست مطالب

برای شروع موسیقی ساز مورد علاقه‌ات رو انتخاب کن

برای شروع موسیقی اول از همه، باید ببینی کدوم ساز به دلت می‌نشینه. مثلاً اگر عاشق صدای گیتار هستی، می‌تونی با گیتار شروع کنی. یا شاید پیانو رو بیشتر دوست داری چون می‌تونی باهاش ملودی‌های زیبا بسازی. مثلاً فکر کن می‌خوای آهنگ “بگذار بگذرد” رو بزنی. این آهنگ با پیانو خیلی زیبا می‌شه!

تئوری موسیقی رو یاد بگیر

شروع موسیقی و قتی برات جذاب میشه که ساز رو انتخاب کردی، وقتشه که با نت‌ها و ریتم‌ها آشنا بشی. مثلاً نت‌های دو، ر، می، فا، سل، لا، سی رو یاد بگیر. اینا مثل زبان موسیقی هستن. وقتی باهاشون آشنا بشی، می‌تونی آهنگ‌های مورد علاقت رو بهتر درک کنی. مثلاً اگر می‌خوای آهنگ “ستاره‌ها” رو بزنی، باید این نت‌ها رو بشناسی.

تمرین روزانه

سعی کن هر روز حداقل ۱۵ دقیقه وقت بذاری برای تمرین. اینطوری دستت راه می‌افته و به سرعت پیشرفت می‌کنی. مثلاً می‌تونی روز اول فقط نت‌ها رو بزنید و روزهای بعدی آکوردها و ملودی‌ها رو اضافه کنی. یادت نره، تمرین کلید موفقیته! مثلاً اگر گیتار می‌زنی، می‌تونی آکوردهای ساده مثل دو، سل و ر رو یاد بگیری و با هم ترکیب کنی.

گوش دادن به موسیقی

 به آهنگ‌های مختلف گوش بده و ببین کدوم سبک بیشتر به دلت می‌چسبه. مثلاً اگر به موسیقی راک علاقه‌مندی، می‌تونی به آهنگ‌های گروه‌هایی مثل “سون بند” یا “نیرانا” گوش بدی. وقتی آهنگ مورد علاقت رو پیدا کردی، سعی کن ببینی چه سازهایی توش هست و چجوری نواخته می‌شن.مثلا تو آهنگاشون پیانو و گیتار نقش کلیدی دارن.

کلاس‌های موسیقی بهترین راه برای شروع موسیقی

یه کلاس موسیقی ثبت‌نام کن. اینجا می‌تونی زیر نظر یک معلم باحال یاد بگیری. آموزشگاه موسیقی نیواک در کرج یکی از بهترین‌هاست! اساتیدش خیلی باحالن و محیطش هم خیلی دوستانه‌ست. اینجا می‌تونی به راحتی یاد بگیری و از یادگیری لذت ببری. مثلاً ممکنه معلمت بهت یاد بده چطور یک آهنگ معروف رو با ساز خودت اجرا کنی.

خودت رو به چالش بکش

هر از گاهی آهنگ‌های جدید رو امتحان کن و خودت رو به چالش بکش. می‌تونی آهنگ‌های ساده‌ای بنویسی و احساساتت رو از طریق موسیقی بیان کنی. مثلاً اگر توی یک روز ناراحت هستی، می‌تونی یک آهنگ غمگین بنویسی و احساساتت رو تخلیه کنی.

معمولا، ما انتخاب می کنیم که به موسیقی شاد گوش بدهیم یا غمگین؛ نکته ی جالب توجه این است که مغز ما به انواع مختلف موسیقی واکنش های متفاوتی نشان می دهد.

حتی قطعات کوتاهی از موسیقی شاد یا غمگین می تواند بر روی ما تاثیر داشته باشد. تحقیقات نشان داده است بعد از شنیدن یک قطعه ی کوتاه موسیقی، شنوندگان تمایل بیشتری به نشان دادن یکی از دو حالت شاد یا غمگین داشتند تا خود را با آهنگ موسیقی تطبیق دهند.

نکته ی جالب دیگری که درباره ی چگونگی تاثیر موسیقی بر احساسات ما وجود دارد، این است که دو نوع عواطف مرتبط با موسیقی وجود دارد: عواطف ادراکی و عواطف احساسی. این بدان معنی است که گاهی اوقات ما می توانیم عواطف موجود در یک قطعه ی موسیقی را درک کنیم بدون اینکه آن را لزوما در آن لحظه احساس کنیم. مثلا برخی از ما شنیدن موسیقی غمگین را لذت بخش می دانند تا اینکه آن را غمگین و افسرده کننده بدانند.

سر و صداهای پیرامون ما نیز می تواند موجب افزایش خلاقیت انسان شود. بهترین نقطه ی خلاقیت، زمانی به وجود می آید که صدای ملایمی (با شدت متوسط) وجود داشته باشد. نحوه ی کارکرد آن به این صورت است که سر و صدای ملایم، باعث سخت تر شدن پردازش مغز می شود و همین در نهایت موجب افزایش خلاقیت خواهد شد. اما در سر و صدای بیش از حد زیاد، تفکر خلاق ما مختل می شود؛ چرا که مغز ما در حال اشباع شدن از سر و صدا و همچنین کشمکش برای پردازش اطلاعات به طور موثر است. این موضوع، بسیار شبیه به تاثیر دما و نور بر میزان بهره وری ماست. در اینجا بحث شد که یک محیط با شلوغی اندک، می تواند دارای فایده ی بیشتری باشد.


    دوست عزیز، از طریق فرم زیر میتونین با من در تماس باشین، سوالات خودتون رو بپرسین، درخواست مشاوره ارسال کنین و هر موضوع دیگه ای که از من کمکی بر بیاد در خدمتتون هستم؛

    2 × 4 =

    این یک سایت آزمایشی است
    ساخت با دیجیتس